Buitengewoon wonen

“Toen een jaren ’60 woning te koop kwam op een fantastische plek in het Oirschotse buitengebied twijfelden wij niet lang en besloten we een inschrijving te doen. Na gunning kwam een lastige vraag… ‘wat op die mooie plek te bouwen?’ . Uiteindelijk kozen wij voor renovatie en we realiseerden ons dat we Bouwkunst daarmee wellicht een pittige opdracht meegaven.
Met het eindresultaat zijn wij inmiddels uiterst tevreden. Ruimte, rust en een zee van licht. Alle ruimtes optimaal benut. En een huis ook dat past in de omgeving. Chapeau Bouwkunst voor het eindresultaat.”
Familie van de Noort.

In het buitengebied van Oirschot heeft dit bestaande woonhuis een tweede leven gekregen.

Het vergroten van het contact met de buitenruimte en de weidse uitzichten zijn belangrijke uitgangspunten geweest bij het ontwerp van deze woninguitbreiding en -renovatie. De nieuwe aanbouw is in volume, materiaal en kleurstelling bewust terughoudend gehouden ten opzichte van het bestaande woonhuis.

Zowel binnen als buiten de woning zijn er nu een grote verscheidenheid aan ruimtes en sferen. Lichte, prettige ruimtes die veel contact met de tuin en het omliggende landschap hebben. Aan de straatzijde is er het uitzicht over de weilanden met in de verte het dorp met de Oirschotse kerktoren. De achterzijde van de woning staat in direct contact met de tuin (naar ontwerp van landschapsarchitect Michiel van Loon) en de achterliggende akkers.

Door deze renovatie en woninguitbreiding voldoet de woning weer ruimschoots aan de hedendaagse woonwensen!