Wij ontwerpen gebouwen voor mensen. Gebouwen met karakter, die iets met je doen en waar je van blijft houden. Die verrassend zijn en tegelijk heel vanzelfsprekend. Gebouwen waar de mens beter van wordt, die perfect passen. Dat is voor ons bouwkunst; maakbare architectuur voor mensen. Creativiteit en vakmanschap, van de eerste schets tot de laatste spijker.

Bouwkunst.
Gebouwen waarvan je blijft houden.

Hart van Spoordonk. MFA en sportaccommodatie dorpshart Spoordonk #1299 #1298 ...

Bouwkunst lid met een nieuwe functie
 
Dag BOUWKUNST geïnteresseerden, ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Jeppe Koelewijn. Wellicht voor sommigen al een bekend gezicht, maar voor de meesten waarschijnlijk nog onbekend. De afgelopen twee jaar heb ik naast mijn masterstudie architectuur, het BOUWKUNST team vooral op de achtergrond bijgestaan. Nu ik afgelopen maart met gepaste trots ben afgestudeerd, zal ik als architect een stuk meer op de voorgrond gaan treden binnen BOUWKUNST.
 
Al van kleins af aan heeft de wereld van de architectuur mij verwonderd. Sinds de basisschool droom ik ervan architect te worden. Op de middelbare school ben ik begonnen met het verwezenlijken van deze droom. Ik ben van het vwo afgestudeerd met een technasium diploma, wat inhoudt dat ik een vakkenpakket heb gevolgd waarin onderzoek en ontwerpen centraal stonden. Fun fact, hier heb ik Rik leren kennen, als een van mijn docenten.  Tijdens mijn bachelor en master studie aan de TU in Eindhoven is de fascinatie voor de gebouwde wereld alleen maar vergroot.
 
Hier leerde ik al gauw dat architectuur niet alleen draait om het ontwerpen van mooie gebouwen, maar dat het ontwerp ook iets moet bijdragen aan de rest van de omgeving, de gebruikers en met zijn tijd mee moeten kunnen gaan. Architectuur staat namelijk nooit op zichzelf. Ik ben van mening dat in de architectuur de mens centraal staat. Ik vind het daarom dan ook belangrijk om goed te luisteren naar de gebruiker, en hun wensen te vertalen naar een maakbaar ontwerp.
 
Met Rik als mentor zal ik de komende twee jaar de beroepservaring periode gaan doorlopen om me in te kunnen schrijven bij de BNA. Ik heb er vertrouwen in dat ik met de expertise en begeleiding van zowel Rik, Jasper en Dennis mezelf nog verder kan ontwikkelen tot een goede architect.
 
Ik kijk er naar uit om voor en met jullie toffe projecten te ontwikkelen. Wellicht tot snel!
...

Bijkomend voordeel van een CPO-project?
De buurtbarbecue is er eerder dan de eerste steen, met andere woorden; de sociale cohesie is er in een vroeg stadium.
De oranje vlaggetjes bij ons Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)project in Oirschot verraden dat de sfeer in de straat een jaar na oplevering nog steeds goed is. Mooi om te zien, en hopelijk kan de straat nog twee weken oranje kleuren. #huphollandhup #nulopdemeter #bouwkunst #oirschot #cpo #starterssenioren
...

Na bijna een jaar intensieve samenwerking, heeft ons bureau vandaag samen met opdrachtgever Bernadette Stichting Spoordonk en aannemer MSW Smulders de nieuwe sportzaal in Spoordonk opgeleverd. Een mooie mijlpaal die door corona helaas sober gevierd wordt. Het bleek een intensief maar mooi traject, waarbij ons bureau al vanaf de initiatieffase begin 2016 betrokken is geweest. Voor ons dus een project van 'eerste schets tot laatste spijker'. Wij danken alle betrokken partijen voor de samenwerking en we wensen sportend Spoordonk, met alle leerkrachten en leerlingen van Speelleerplein de Fonkeling, veel plezier met hun nieuwe gebouw. ...

Weer een mooi project dat in uitvoering is gegaan! De prachtige oude houtconstructie van deze langgevelboerderij wordt grotendeels in het zicht gehouden in het nieuwe ontwerp. Wordt vervolgd! ...

Finishing touch of light! #bernadettekerk #Spoordonk #herbestemming Lichtadvies; Carla van Breugel #1299 ...

De verbouwing van deze jaren ‘30 woning is begonnen. En wat leuk om voor opdrachtgevers te werken die zo enthousiast zijn over hun nieuwe plek en je ideeën. @onskasteeltje #verbouwen #karakteristiek #architectuuropmaat #architectuur ...

Kom jij ons team versterken?
Kijk voor meer info op de ‘TEAM’ pagina op onze website.
...

Raamkader in Rijksmonumentale kerkmuur geplaatst! #Bernadettekerk #Spoordonk #MFA #Oirschot ...

Directing light #light #architecture #bouwkunst ...

Architectuur is voor ons een middel om ons doel te bereiken. Om een gebouw te ontwerpen waar je van blijft houden, kijken we eerst naar de kansen van de plek en de wensen van de mensen. Op basis hiervan maken we een ontwerp voor een gebouw dat uiteindelijk heel vanzelfsprekend is. En dus zo natuurlijk mogelijk. Op het gebied van duurzaamheid én gebruik. Eerst moet alles kloppen. Situering, indeling en de relatie binnen/buiten. Daardoor ontstaan duurzame gebouwen die goed werken én er vanzelfsprekend esthetisch goed uitzien.

Wij ontwerpen voor de praktijk, denken voorbij de vergunning. Ons werk is uitgezocht en uitgewerkt voor de bouw en daarna. Het gaat ons om het gebouw als eindresultaat. Dat gaat dus verder dan een idee op papier, onze kennis en betrokkenheid gaat verder. We zijn graag nauw betrokken bij de realisatie van onze ideeën. Daarom zijn we ook veelvuldig op de bouwplaats te vinden om de bouw te begeleiden. Ook dat is Bouwkunst.

Het gaat ons om echte kwaliteit. De kwaliteit die achter de gevel zit.

Ontwerp & visualisatie

Bouwtechnisch tekenwerk & advies

Bouwondersteuning

BOUWKUNST architecten bestaat uit Rik Adriaans, Dennis van den Borne, Jasper van den Heuvel, Marciano Sangoer, Jeppe Koelewijn en Daan van Vroenhoven. Vanaf 1975 (als Toon Bullens Architect BNA) zijn zeer uiteenlopende projecten gerealiseerd. Toon Bullens heeft tot zelfs na zijn pensioen met plezier deel uitgemaakt van ons team. Gezamenlijk bezitten we de kennis, ervaring en inspiratie om u te kunnen helpen bij uw bouwplannen, van begin tot eind en in alle facetten.